2018. február 2., péntek

Elhatárolódás vagy csúfolkodás / ujjal való mutogatás, ami ér?Az asztrologosz című fórumon meg lettem szólítva. Kozma-Joó Violetta úgy érzi , valami bántja és az a valami velem van kapcsolatban. Szót érteni vele nem sikerül. Úgy tisztességes, hogy  tudomásul vegyem és elsősorban a magam egészsége miatt  és a barátaim , tanácsokért hozzám fordulók előtt  reagáljak rá.
Természetesen úgy, hogy bocsánatot kérek  és kifejezzemamennyire tőlem telik azt, hogy ha bántottam is valakit, az egészen biztos, hogy nem volt szándékos.

Nem megyek az illető fórumra válaszolni, mert onnan eljöttem 2O16 ban. Magam döntöttem így, az akkori legjobb belátásom szerint. Lehet spekulálgatni azon, hogy milyen okból,  viszont a spekulációkat nem lehet komolyan venni. Azt is eldöntöttem akkor, hogy a barátságot is felszámolom, mert azt vettem észre, hogy az interneten, távolból ápolt barátkozás is halálra van ítélve előbb-utóbb.  Privát levelezés idején is fenáll a veszélye annak, hogy félreérthetővé válnak mondandók, kifejezések. Sokszor még direkt, személyes kommunikáció során is, előfordul, hogy az ember nem képes azt hallani, amit mondanak, hanem beleesik saját fantáziája szövevényébe. 

Sose volt problémám a barátságkötés és barátságápolás.  Most költőztünk ki falura, nagyszerű barátokra tettünk szert.  Régi barátainkkal is örömteli volt a találkozás, mindenki örvend, hogy  úgymond „hazatértünk”.

Van olyan is, hogy ismerősi viszonynál többre nem fejlődik fel egy kapcsolódás a másik emberrel, nincs meg a közös alap. Ilyenkor  elváltunk az illetővel békében. Volt ilyen. Direkt megmondták, hogy nézd Linda, nem tudok egyet érteni azzal, amit állítasz ( asztrológiai, metafizikai tételt vagy más alapot) és szépen , minden cirkusz nélkül elváltunk, ismerősők maradtunk. Ha találkozunk, elbeszélgetünk , kész. Régi barátságokat is ott tudok folytatni, ahol abbamaradt, mert az élet elsodort egymástól az illetővel. Van olyan, hogy szeretne jobban megiserni valaki , barátkozni, de én nem tudom beosztani az időm és nem tudok létrehozni elég beszélgetést. Mindez ki van kommunikálva világosan, személyesen, direktbe . A pletykákat nem szeretem és minden erőmmel kerülöm.

Hol a baj ebben az esetben, amiért privát, internetes levelezések alapján megsértettnek érzi magát Joó Viola? Szerintem az, hogy miután eljöttem a fórumról 2016 ban, a Medárda ügye után, nem tartottam meg a magamnak tett ígéretet, hogy többé semmihez se szólok hozzá, még privátban sem, mert teljesen felesleges, megint a félreértettség  mocsarába fogok kerülni.  A Medárda ügye előtt, még volt egy , a Viola részéről való elhatárolódás irányomba, de már nem emlékszem pontosan a részletekre. Akkor is ugyanez volt a probléma, hogy én rejtetten támadok.  Én pedig végig úgy éreztem és úgy láttam, hogy valamiért nem sikerül Violával barátságba kerülnöm. Lehet ezt így is úgy is magyarázni, de csak fura mellényúlások lesznek belőle, ezért nem is bocsátkozom bele ilyen szövevényekbe. Tény az, hogy szinte megfordul a dolog. Aki ilyen közönségesen ír , azzal hogy lehetne barátságot kötni?(Akinek van hozzá gyomra, elolvashatja a sok hazudozást rólam a fórumon. Van tisztességes hozzászólás is, amelyekben egy új képlet alapján elemzéseket végeznek és van hazudozás, találgatás és önfelmentés arról, hogy éppen miért kell ezeket a hazugságokat leírni).

Tény, hogy az életben találkoztunk vagy háromszor, ha jól emlékszem. Kétszer volt nálunk , Kolozsváron , Szilárddal, amikor átutazóban voltak Magyarországra és egyszer találkoztunk a székelyföldi akkori táborhelyükön, amikor a fiammal és a férjemmel  elmentünk horoszkópügybe Szilárdhoz. Bevallom, akkor is éreztem , hogy csak erőlködés a barátkozás Violával. Nyílván ezt én éreztem így, nem őt okolom érte. Azt gondolom, ha közelebb laknánk egymáshoz és alaposabban ismernénk egymást, nem jutunk ide.  Most már teljesen mindegy. Tisztességgel fogadtam az otthonomba, vele is, mint bárki mással, teljesen nyílt voltam.

Lehetek-e barátság olyan esetben, amikor félreértésekből kifolyólag  megsértődés lesz és évekre visszamenőleg a megsértett fél a tisztességes  vendégszeretet részleteiben is keresi a kákán a csomót?  Megáll az eszem. Miért kellett személyesen is olyan levelet írnia, melyben aljassággal vádol?

Szilárddal valamivel jobban megy a kommunikáció, viszont előfordult többször, hogy veszélybe került a barátkozás. Én nem vettem ezt észre, Szilárd szokott szólni, hogy hoppá....  Magasra teszi a mércét, metafizikus, ezzel semmi baj nincs.Sose viselkedett közönségesen.
  Az én előforduló kusza megfogalmazásaim  az elég negatív Merkúrommal magyarázom, a tízes házban, Ikrekben.  Az történik , hogy nem veszem észre és feleselek, kimért kifejezések helyett. Ilyet nyílvánosan , egy fórumon nem igazán lehet tenni, ezért Szilárdot teljesen megértem, amikor ezért csendre intett.  Mivel ezt beláttam, mármint, hogy sok teendőm miatt, időhiány miatt kapkodva fogalmazhatok olykor, magam mondtam le a fórumra való írásról.

A  privát levelezések kapcsán, azonban , belátom , ezt nem mindig tudtam betartani. Nekem is véges az időm, közben elrontott életemet próbáltam helyreigazítani az évek során. Sokszor sietve írok. Nem mindig van mód az azonnali javításra. 
Szilárd volt az egyetlen személy, aki kellő mélységig tudott látni egy-egy problémát, ezért fordultam sokszor hozzá. Bocsánatot kérek, ha krízisérzetekkor úgymond zaklattam. Hiba volt és a rám fordított ídejének az értékét  igyekszem majd leróni neki  a közeljövőben. Bizonyára ezzel még tartozom neki, ezért is kerültem ilyen cirkuszokba az utóbbi időben. 

Miután a Medárda ügye lejárt és hálistennek, ahogy bíztam benne, hogy kisebb sérülésekkel helyrejön a sorsa, meg is történt.  Tavaly, 2017 őszén-telén kértem szépen Szilárdtól és Violától, töröljék a cirkusz nyomait a fórumjukon, és a videót a youtube-ról, mert engem rettenetesen nyomaszt. Váltottunk pár bocsánatkérő levelet egymással - én is bocsánatot kértem Violától , ha akaratlanul megsértettem, - részemről az ügy teljesen lezártnak volt tekintve, és a Violával soha létrejönni nem igazán tudó barátkozást és a Szilárddal való barátságot teljesen megszakítottnak tekintettem. Hozzáteszem, nagy lelki fájdalommal és bűnbánattal. Beláttam viszont, hogy ez a barátkozás nem megy. Elkönyveltem magamban úgy, hogy teljesen más lenne ez az egész, ha legalább egy városban laknánk. Hiszen csíkszeredai barátaival is lehetnek konfliktusaik, de soha , sehol az nincs nyílvánosságra hozva. Vagy az a baj tehát, hogy én nem tudom kifejezni magam rendesen, elbeszélünk egymás mellett, vagy pedig eleve nem voltam soha barátnak tekintve valamiért.

Történt  januárban, hogy egyik barátnőm, miután nem tudott kapcsolatba lépni Szilárddal, kérdezte tőlem, vajon mi lehet az oka. Elvállaltam, hogy szólok Szilárdnak a nevében.  Pontosan Január 22 én . A barátnőm szerette volna elkérni  a Szilárd által készített videókon emlegetett tanulmányt a mágiáról. Szóltam is Szilárdnak. És itt meg kellett volna álljak. Belátom, nagyon nagyot tévedtem.

 Ami kibillentett a magamnak tett ígéretemből, miszerint tartom magam ahhoz, hogy nincs több barátság, az volt, hogy Szilárd a válaszlevelében  nem csak a kért tanulmányokat küldte el, hanem elkezdett arról  beszélni, hogy a logoszra írhatok nyugodtan, ha elég összeszedett vagyok és meghaladtam a Szűzes karmámat. Ehhez szorosan hozzátartozik az, hogy  a legutolsó videón, amit készítettek, úgy  beszéltek rólam, mint barátjukról. Ugyanabba a csapdába estem.

Mikor olvastam a Szilárd levelében ezt  a Szűz-es karmameghaladást és az összeszedettséget, nálam , bevallom elszakadt a cérna. Onnantól fogva megint a vörös kakas meséje következett, amit már annyira utáltam a sok éves levelezgetésekben újra és újra felmerülő félreértések miatt. Mégis , csak úgyanúgy zajlott le. Nem végződőtt haraggal, legalábbis az én részemről, viszont megint teljesen alaptalanul megtelt az éter feketére mázolt Lindával.  Teljesen mindegy , mert nem azonosítom magam vele, de nem tagadom, hogy nyomaszt. Még a meglevő nyomasztó bajaim mellé ez cseppet se hiányzott. Dehát, ha nem tudtam leállni időben , nem tartottam be a magamnak tett igéretet, hát így jártam.

Szerintem , ha mi élőben közel  laknánk egymáshoz, többször találkoznánk, nagyon jó barátok lehetnénk, nagyokat kacagva tudnánk kommunikálni és Violával is lassan-lassan összebarátkoznánk. Nem kellene ennyi időt fecsérelni  kutakodásokra, hogy vajon , mitől vagyok én nagyon gonosz, ilyen-olyan amolyan.  Tudom én jól, milyen tudok lenni, ha nem figyelek, ha szenvedek. Beszédben az ember rögtön bocsánatot kér, javít.  Azért kértem szépen (kértem szépen, de a fórumon zaklatásnak van beállítva a szépen kérés) a letörlését a tavalyi cirkusznak is, mert iszonyú sok minden volt ott leírva , a videóban emlegetve, ami  rengeteg hibát és melléfogást hordozott. Kemény hazugságokat!! Megengedhetetlennek tartom azt, hogy részigazságok alapján állításokat koholjanak. Leállítani viszont nincs módomban. Mindenki azt csinál saját háza táján , amit akar.

Bíztam benne, hogy ahogy privátban lebeszéltük, egyikünk se foglalkozik a másikkal, se nyílvánosan, sem sehogy. Ehhez méltóan álltan hozzá a dolgokhoz. Sajnos Viola nem tartotta be és a fórumán elhatárolódási bejegyzést tett közzé, alaposan megtűzdelve félremagyarázásokkal. Csalódtam tehát benne. Most is. 

 Betudtam én a magam felelősségének, hogy miért járt a szám, dehát azt a rengeteg hibát, nincs (nem volt) módomban kijavítgatni. Ahogy azt se , ami most a fórumon lezajlott. Például dehogyis lőtték fejen a férjemet a forradalomban. A lábát érte golyó, mert a Szaturnusza a Halakban áll nála és  Kos Lilithel  született. Mindegy. Emellett még rengeteg minden van ott felemlegetve , amire egyelőre nincs időm foglalkozni, azokat helyre tenni. Úgyhogy ilyen szutykosan kell élnem, nem tudom meddig.

Egyelőre tehát betudva  a szeles, elhamarkodott, könnyelmű és felületes fogalmazásomat a Neptunusztól, Marstól és a Holdtól az Ikrekben  és tízes házban álló  Merkuromnak, amikor a Mars a Nyilasban és a Neptunusz a Skorpióban és a 4es házban áll, bocsánatot kérek, ha okot adtam szenvedésre. Nem akartam. Nem tudtam, hogy ennyire érzékenyen tudja érinteni Violát és ennyi mindent képes , mögöttes okoknak belelátni, belefantáziálni a szavaimba.
 Én nem kívánom elemezgetni se Violát, se Szilárdot, azt gondolom, éppen elegek ők egymásnak, lévén asztrológusok is.  Azt képzeltem privátban lazábban beszélget az ember, úgy veszem, mint amikor leülünk egy tea mellé  a barátunkkal és kölcsönösen rögtön javítjuk egymást , ha félrebeszélnénk. Ugyanakkor még olyat nem láttam, hogy baráti, privát beszélgetések során, egy-egy mondattal kiszaladunk elharsogni, hogy né, hogy félrebeszél az, aki nálunk van... Bocsánat, erről csak ez jut eszembe. Mert ez volt. Valóban nem volt szó Violáról a privát beszélgetés során, csak egyszer észre vettem, hogy megjelent a Logoszon egy kiragadott rész abból, amiről Szilárddal privátban beszélgettünk. Egy észrevételem, véleményem volt csupán. Nem adtam engedélyt se a kiragadásra , sem a nyílvánosságra hozásra. Viola ezt teljesen magától, önszorgalomból végezte.

 Nem szeretem, ha kéretlenül utalgatnak arra, hogy vajon mennyit oldottam már fel a karmámból. De ha baráti a beszélgetés, akkor hangot adok nemtetszésemnek. Gondolom, szabad ilyenkor berzenkedni a cseszegetés ellen. Mivel a Merkúr a tízes házamban van, nekem olyan apai felelősségre vonásnak tűnik és bánt, hogy amikor lazán beszélgetünk, akkor most mi van? Hol vagyunk?  Hova kell nézni és figyelni? Belemegyek észrevétlenül saját negatív Merkuromba. (Majd idecsatolom az ide tartozó értelmezésket az analitikus horoszkópomból, hogy látni lehessen, mennyire  ide passzol. Most nincs kéznél, mert kikőltőztünk falura, nincs még házunk, és minden holmi dobozokban van).

Nem tudok eligazodni Violán. Miért olyan fontos számára, hogy hamis bűntudatot ébresszen? A nekem írt levelében minden második szava a rafinéria és az aljasság. Én még ilyen személlyel, nőben, nem találkoztam.

Én az elején járok még  az asztrológuskodásnak. Két -három éve kezdtek lenni nagyon gyéren rendeléseim.  Elképzelem azonban, hogy amíg mások nyugdíjra készülnek , addig én fel fogok tudni fejlődni sorsértelmező tanácsadónak.  Adok magamnak vagy tíz-tizenöt évet rá. Előre hálát érzek, ha erre gondolok. És minden rendelést nagy megtiszteltetésnek tartok. Tervbe van könyv írása is, amelyben szépen összefoglalom a sorsom vonalait.

 Volt egyszer egy nyelvtanárom, aki azt mondta: Nem az számít, hogy van papírom arról, hogy elvégeztem az angol nyelvtanfolyamot , hanem az, hogy amikor angolul kell beszélni, tudok-e? Helyt állok-e ? Mélységesen igaza volt.  Amikor a falunkban , este eltévedt idegen nyelvű emberek keresték az utat, és csak angolul tudtak, akkor képes voltam rajtuk segíteni, mert beszélek angolul. Ennyi az egész. Ez nem dícsőség vagy rang kérdése.

Lehet látni, mennyi papírral futkosó, érvényesülni akaró szakember van. Nem csak asztrológia területén. Bármerre. Társadalmi érvényesülés, karrier sose érdekelt, Mindig gyári munkás voltam. Most kerti munkás vagyok. Ha valakin segíteni tudok, az boldogság. Ha magamon tudok, az is.

 Nos, számomra az hitelesíti, hogy asztrológus vagyok, ha az embereknek adott fejtegetéstől, jobban lesznek, gyógyulni tudnak. Nincs sok rendelésem, sőt  nyolc hónapja egy sincs, egy év alatt egy –kettő van.  Rendben van, elfogadom. Úgyis rengeteg feladatom van, főleg most.Nem hírdetem/reklámozom magam, jelzem a facebookon, hogy asztrológusnak tartom magam.  Akkor végzem ezt a munkát, ha van rá igény. Ha nincs , nincs. Azt vallom, hogy miközben fejtegetéseket végzek, azonközben fejlődők asztrológussá. Senki se mestere egy szakmának attól, hogy tud elméletet . Csak amikor gyakorol. Miközben cselekszik, azonközben érti meg a cselekvése mély összefüggéseit. Természetesen , a kellő metafizikai szemléleti alapon.

Bocsánatot kérek tehát, nagy-nagy tisztelettel Violától, hiszen nekem semmi érdekem abban, hogy őt bántsam. Teljesen önzetlen szándékkal, tapasztalataim alapján próbáltam hozzászólni a Meda ügyhöz is. Nagyon rosszul esett, amikor láttam, hogy elmegy az egész jószándékom a fenébe és sajnáltam , hogy egyáltalán hozzászóltam.Mindez azonban nem jogosítja fel Violát arra, hogy azt a sok hazudozást rólam elkezdje terjeszteni.

Bocsánatot kérek Szilárdtól, ha sokat zaklattam az évek folyamán, felületesen, könnyelműen fogalmazva meg a bajaimat és emiatt félreértésekre adva okot.

Az elhatárolódásukat elfogadom, ha ők ezt így látják helyesnek. Megértem Violát. Elhatárolódnék én is attól a szutykos Lindától , ami le van festve. Hálistennek ilyen nincs, csak a víz-föld karmás Linda, akit ő megismert valamennyire (akit megemlít mellékesen), akire sose volt igazán kíváncsi,  és ehhez a valamennyihez most hozzákőltőtt egy rakás valótlan fantáziát.

Soha életemben nem találkoztam, nem volt dolgom Violához hasonló személlyel. Valamikor a kolozsvári kismamaklub cirkusza idején még egy táborba tartoztunk. Meghívtam őt, Violát a levelezőlistára, ahol nagyon hamar összeakadt a bajusza a feminista kismamákkal. Mindkettőnket kidobtak, nem értették a metafizikai szemléletet, az asztrológiát elvetették, csak bulvárszinten értékelték. Bevallom, eszembe nem jutott soha, hogy valamikor úgy jön nekem majd Viola, ahogy az akkori kismamáknak. Itt tévedtem , úgy látszik.

Nekem is teljes mértékben el kell határolódnom tőle, ha egy kalap alá vesz a feminista elveket valló és őt élvezetből bántalmazó nőszemélyekkel.

Kívánok az egész Kozma családnak további egészséges életet és fejlődést! Sajnálom, hogy tönkrement a létező barátság és nem jött létre az alakulóban levő!

(Időkőzben, a fórumon javítgatva volt az eredeti bejegyzés, viszont az én reakcióm a legelsőre van megírva).

U.I:  A Szilárd által felállított új képletet, amit az enyémnek vall, tudomásul vettem, azt most már harmadjára is átvizsgálom.

9 megjegyzés:

 1. Kedves Linda!
  Régóta segítesz nekem magánlevelezésekben teljesen önzetlenül. Soha nem tapasztaltam a részedről se kioktatást, se lenézést.
  További eredményes asztrológusi sok-sok évet kívánok neked!

  VálaszTörlés
 2. Köszi a támaszt!

  Tovább még leírom a tisztázáshoz való gondolatokat.

  Egyik barátnőm, észre vette, hogy többmindent nem vett Viola figyelembe, amikor nekifogott az önvédelmének, aminek persze csak egy érzékeny félreértettség volt az alapja , semmi egyéb.
  Nekem 28 éves fiam van, soha nem hagytam el , hogy Violának alapja lenne arra, hogy összemosson Kozma Emőkével. Kozma Emőkével a dolgaim lerendeztem 2010 tájékán, amikor elkezdett nekem szépelegni, udvarolni és közben otthagyta a családját , a gyermekeit.

  Mellesleg, ha én gondoskodnék tisztességgel a férjemnek az exházasságából levő gyermekéről és azt látnám, hogy az anyja csábítgatja, egészen biztos, hogy kegyetlenül leszámolnék vele. Hogy Viola mit tett és mit nem tett nem érdekel. En bloc az egész Meda ügy úgy, ahogy van nem érdekel és erősen bánom, hogy egyáltalán hozzászóltam. Mert , ahogy kinéz, átment az egész az én nyakamba és engem kezdtek nagyon durván és igazságtalanul ütlegelni, mintha én egy tingli tangli nőcske és újabban személyiségproblémás beteg nő lennék, aki nem élt és nem ért meg semmit 28 év alatt, amíg a fiát és a 9 éves lányát nevelte odafigyelve és odaadással. Mit tudhat Viola például arról, hogy az eddig harminc évnyi házasságomból az utolsó 4 évben van nyugalmam, mert eladdig az anyám kínozott és nekem mégse kellett kozmaemőkésen szerelmesnek lennem és kiugranom a családomból?? Mit tudhat Viola arról, hogy miket meg nem kellett tapasztaljak és végig kellett néznem a testvérem halálát?? Milyen jogon és alapon nevez ő engem betegnek? Átmentem csalódásokon és rengeteg szenvedésen. Mit tud Ő arról, hogy mit értem meg és mit tanultam? Lerendezi azzal, hogy hát „16 évvel előttem jár”. Jár, jár, de hogy és miben jár és hogyan jár , és nem futamodik meg? Persze a fórumon megjelenhet bármi részükről , kijavítják, leveszik és nincs is, én ha hibázok, nem javíthatom ki. A fórumra többet nem megyek.

  Nem szeretem én sem ahogy Viola sem, ha kiragadnak részeket a mondandomból, főleg privát beszélgetések során, ahol az ember nem ügyel annyira a fogalmazásra. A részleteket kiviszik a nyílvánosságra, jóváhagyásom nélkül, majd abból elkezdenek rámutatni arra, milyen surmó vagy aljas vagyok. Barátoktól ezt főleg nem nézné ki az ember.

  Már nem az adott téma (pl a Meda ügy) volt a lényeg, amit kikerült megbeszélésre, hanem az én személyem. Ez nem gerleéva magatartás? Zavarta a fülét Violának , amikor azt találtam mondani, hogy a pokolba is elmegy az anya a gyermekéért...Lehet elmúlasztottam azt is leírni, hogy az anya oda is lenyúl, hogy kirángassa onnan, csak nehogy elvesszen. Utólag próbáltam leírni, de akkor már hiába. Ezzel csak azt fejeztem ki, hogy egy anya előtt nincs az az akadály, amit nem döntene le azért, hogy a gyermekét kihúzza a romlásból. Én nem tudom Viola mit értett ezalatt és mit vélt látni/hallani, valószínűleg azt, hogy a pokolba megy és ott jól elvannak együtt......fogalmam sincs.

  VálaszTörlés
 3. Az internetes , írásos barátkozásokat vele megszüntetem, mert elmegy minden írásnak az értelme a fenébe. Amit az ember nem lát,mert nem gyakorlott benne eléggé, azt kitőlti fantáziával...

  Azt állítja a fiamat elhagytam....Soha nem hagytam el, 16 éves korában magára hagytam 3 hónapig olyan értelemben, -és persze egy fedél alatt a nálunk lakó anyámmal, -hogy ki volt neki szabva , a fiamnak, egy összeg, amiből fenntartsa magát, kifizesse a számlákat. Megbeszéltük, feladatnak volt hagyva, hogy főzzőn és mosson, takarítson magának. Egy ekkora fiataltól ezek teljesen természetesek és elvárhatóak . Anyámnak kiadtam az utasítást, hogy a fiamat ne dédelgesse, hagyja a dolgát végezni. Persze ez nem így volt, mert anyám nekem mindg keresztbe tett, de ez most nem téma. Azért voltam kénytelen magára hagyni, mert a szanaszét szakadt családomat valahogy helyre kellett szedjem és a férjem Spanyolországban dolgozott. A hibák kijavítása érdekében tettem, amit tettem, nem azért mert én ”egy beteg személyiségű nő” vagyok. Beteg személyiségű nő nem képes belátni a hibáit, nem hűséges a férjéhez, nem gondoskodik a családjáról, nem tanul a fiával nyolcadikos koráig minden egyes nap, nem érdekli a gyereke és nem megy dolgozni, hanem lustálkodik. Ügyetlen fogás volt Viola részéről, szégyellheti magát.

  Alaptalan , durva, szélhámos, légből kapott lejáratás az egész, szutykos Linda kép. Leírni nyílvánosan, hogy „ki tudja , mit tesz a családjával”! Szégyen gyalázat így befeketíteni valakit! Annyira hagyott el a fiam mai napig, hogy állandó kapcsolatban vagyunk, hozzáteszem egészséges kapcsolatban(!), nem az anyám és én minta szerint, amikor az anyám rámtelepedett. Önálló a fiam, dolgozik, telket, házat vett magának. Kamaszkorában pedig, annyira elhagytam például, hogy 18 évesen megköszönte, hogy amikor nem látta a határait, mi megmutattuk neki és teljesen magától magnóra vette, ahogy a két nagyanyja egymással beszélgetve rágalmaz engem és a férjem és elküldte a hangfelvételt nekünk Spanyolországba. Hát ennyire hagytam el őt és ő minket. Annyira hagyott el a fiam , hogy amikor a nagyanyja rá akarja erőltetni a saját téves látásmódját akkor még meg is véd a nagyanyja előtt. Természetesen én is őt.
  Most már, Violának is van egy ovodás korú kislánya és ott vannak a Szilárd lányai is, akiknek igyekszik anyjuk lenni. Lehet jobb lenne, ha többet írna arról, amiket tapasztalt velük, mert akkor nem kéne marhaságokat állítania az én anyai státuszommal kapcsolatosan.

  VálaszTörlés
 4. Linda!
  Nem tartozol magyarázattal senkinek sem, főleg nem Joó Violának. Egy metafizikusnak tudnia kellene, hogy nem betegezünk le senkit és nem vagdalkozunk és nem hordunk össze tücsköt-bogarat. Mondhatom magyarul is, nem hazudunk össze-vissza :) Ezzel az egész történettel nem téged sározott be, hanem saját magát.

  VálaszTörlés
 5. Alátámasztom én is, hogy nem tapasztaltam soha kioktatást, vagy fölényeskedést. Mindig segítőkész. Soha nem hangoztatja neki mennyi dolga, teendője, problémája van. Teljesen önzetlenül , jó szívvel segít. Igyekszik a legjobb tudása szerint támogatni, terelni a helyes útra. És lelkiismeretesen!

  VálaszTörlés
 6. Két évvel ezelőtt, még gratulált Joó Violetta ahhoz, hogy jól neveltem a fiamat....
  "Kozma-Joó Violetta: Linda, gratulálok a fiad neveléséhez :) Jó hallani ilyen ritka örömhíreket a világból. Bárcsak több gyermeket megmentenének a szülők attól, hogy feleslegesen kelljen szenvedjenek a karmáiktól."

  Most meg aljasnak kell nevezzen , mert azt képzelteti vele a tűzkarmája, hogy támadom...Elképesztő!

  VálaszTörlés
 7. Nos, mára a Kozma-Joó Violetta házassága tönkrement. Sajnálom, hogy nem bírta.

  Viszont meg vagyok teljesen nyugodva, hogy bár engem üldőzött , gúnyolt és fölényesen nevetett rajtam nyílvánosan (is), nem én vagyok a bűnbak. Nem rég olvastam arról, ha üldőznek, nem biztos, hogy az öldőzöttel van baj. Baj lehet az öldőzővel is. Mint kiderült, ez az az eset.

  Meg lehet nézni, utána lehet olvasni annak, hogy Viola nem bírta a házasságot, míg én köszönöm szépen jól vagyok a harminc éves házasságommal. Bízom benne, hogy még szép, hosszú élet áll előttünk a családomban.

  Olyan barátokra nincs szükségem, akik kinevetik a szenvedést és a karmaoldás igyekezetében előforduló nehézségeket. Nem gyakorlok ilyen magatartást én sem, senkivel szemben, leszoktatott róla a sors.

  http://www.asztrologosz.hu/ami-a-csaladi-rak-karmanak-a-feloldozasahoz-elengedhetetlen-t1274-20.html

  Azért határolódott el tőlem Viola, mert ő érezte hiteltelennek magát. Hálistennek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kerekítem: Hálistennek, hogy kiderült! Nem én vagyok a szutykos.

   Törlés
 8. Nem ment tönkre a házasságuk. Csak egy jól megrendezett színdarab volt, hogy magukra vonják a figyelmet. Hogy ezzel a cirkusszal még jobban lejáratták magukat, azt talán fel sem fogják. Már nem lehet olvasni, töröltek minden szöveget. Megy az élet tovább, folytatják a gúnyolódást, a szövegek kiforgatását (legutóbbi példa egy tegnap esti hozzászólás). A Gerle Évás ügynél is nem az üldözöttel van a baj. Ez már látszott indulásból, azóta még jobban bebizonyosodott. De anno ezt nem vetted észre, amikor kiálltál a Kozma-Joó páros mellett. Értelmes nő vagy, örülj, hogy ha üldözöttként is, de még időben megszabadultál tőlük.

  VálaszTörlés