2011. szeptember 28., szerda

Háborgásban nem lehet csak homályos látás és homályos ítélet

"Úgy vettem észre, hogy nagy felháborodást keltett a kismamákban az, hogy fenntebb úgy fejeztem ki magam: szabja-vágja.
Nos, mindamellett, hogy most, miután kitíltottak, ők si szabnak vágnak, csak teljesen szabálytalanul, mert nem védekezhetek (ők fosztottak meg ettől).

Mi ebből a látnivaló? Sokminden. Ami eszembe jut az a következő: az élet is rendesen szabja-vágja az embert, szentimentalizmus nélkül, amikor ellenállást tanusít az ember az élettel szemben. Sose vettem észre azt, hogy nagy ellenállást ne kövessen elbotlás, gátlás, visszacsapódás.
Annyira nehéz az életet megélni úgy, hogy menet közben- életet viselve- azt is észrevegyük milyen igények szerint élünk. Sőt azt is, hogy gyökérigényenk azok, amik az egészségünk szempontjából mérvadóak. Veszem Viola tojáspéldáját, mert szemléletes.

Viola azt akarta kifejezni, hogy nem abból indulunk ki, hogy kitől érdemes tojást venni _ őstermelőtől, aki tisztább tojást ad el, magyartól, mert mi is azok vagyunk, hanem azt , hogy nem is fogunk mástól venni, ha megértettük, hogy a létezésünk egészséges megélése a MINÉL TISZTÁBB ÉS ÁTLÁTHATÓBB IGÉNYEINKEN ALAPSZIK. Hogy az igény a legeslegelső megvizsgálandó része a lényünknek!!

Kiragadtok, kismamák egyes részeket az egész leírt mondandókból és azon felháborodva és ezáltal elvakulva, elsiklottok az összes más információ, közlendő anyag felett. Persze, nem mindenki. van , aki érti és van aki megijed attól, hogy érti és inkább visszaáll a homályba.

Nincs erőszak abban, hogy el kell valamit fogadni, van törlőgomb. Aki felmérgelődik,önmagát hergeli, mert bár nem akarja, mégis elolvassa, majd nem érti és akkor ideges és ideges attól, hogy ideje ráment.

Ezekért, már meg se haragudjatok, de nem vagyok hibás. Közüsségi oldalon mindenki azt írja, amit tud. Elolvasni viszont az olvassa el, aki akarja. És ez egyéni döntés.


Viszont a sok butaság is nagyon fárassza az embert. És a sok maszatot megint tisztára tőrülni.
Ezért arra kérlek, Viola, hogy a neveknek csupán a kezdőbetüjét hagyd meg, a szabja -vágja kifejezést tedd idézőjelbe.

Ugyanis az idézőjelbe tett "szabja-vágja" ugyanaz, mint amikor más kismamszemélyek "hátraesnek", "feláll a hajuk", "szent habakukkolnak" és ilyenek. Ha nekik joguk van ehhez, nekem is, ezért aztán végképp semmi háborognivaló nincs!

Köszönettel

Linda"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése