2011. szeptember 26., hétfő

Szétválasztható-e az Anyaság az Emberségtől?

Violetta, aki kizárásra került a Kismamaklub listájáról, annyiban "vétkes", hogy normális anya szeretne lenni és ezzel együtt, az anyasága helyes megélésén keresztül, jobb ember is szeretne lenni. Ennek érdekében belefogott az életébe és saját választásából, anyja lett a sajátján kívűl még három gyermeknek. Megosztja saját tapasztalatait és meglátásait másokkal is.
Mások nem értik, amit megosztani szeretne, de a tárgyi valóságot is teljesen figyelmen kívűl hagyva, lekezelik és kitíltják a fórumról Violettát, holott valójában azok kellenének kitíltásban részesüljenek, akik arra, hogy valaki  27 évesen  4 gyereket nevel csak ezt tudják írni: "én ettől nem esek hasra". No coment . Milyen értékrendet is tart szem előtt akkor a Kismamaklub? Mi fontosabb annál, hogy gyermekeink igazából kiegyensúlyozott és boldog felnőttek lehessenek és ne kerüljenek oda, hogy végiginfantiliskodják az életüket míg végül odakerüljenek, hogy ilyen szamár módon reagáljanak arra, hogy valaki 4 gyermeket nevel? Hát mi van ennél a világon nehezebb és áldozatosabb , ugyanakkor szebb munka, amikor sikerül boldog  embert faragni a gyermekeinkből?
Miért nyomósabb egy ilyen légből kapott "nem fogok hasra esni" nyilatkozás, mint amikor valaki a boldogtalanság okait keresi, ahhoz, hogy minél kevesebb vétket (elvétni a célt) kövessen el a gyermekei nevelése során?
Hát ezért van ennyi boldogtalanság és kiábrándultság a fiatalok körében és a mai világban, mert azok az emberek vannak üldőzve és kizárva , akik olyasvalamit mondanak, ami a konvenciónális füleknek sérelemszámba megy. Mindig így volt. Amíg valaki él és mond valami újat, nagyobb  a botránkozás és az üldőzés, mert amit azember nem ért, attól elkezd félni. Halála után, előveszik meglátásait, akkor jók lesznek. Legalábbis elfogadják azok is , akik , ha élne, lelőnék.
A sors ironiája abban van, hogy amitől az ember elzárkózik, nem ismeri meg jószántából, abba belekényszerül. Így, minél zárkózottabb valaki, annál erősebb alakban kell majd találkozzon az illető információval. Pl, aki harapós természetű, vagyis rejtetten agresszív, azt megharapja a kutya, vagy saját gyereke, megszúrja, megvágja magát, elromlik a metszőfoga idejekorán. Az őselvvel találkozni fog , akármennyire is akar csupa "jóság és jószívű" lenni. Mivel arról an szó, hogy erőszakkal lök egyet a másik emberen, kitíltja, nem engedi be az életébe az erőteljességet. Erőszaknak nevezi, ami elemi erő.

Az érdekes viszont az, hogy amikor megfosztunk egy közösséget valami újtól, a fejlődéstől is megfosszuk. Fejlődni ugyanis azt jelenti, hogy egyre tágabb tudattal rendelkezünk.Hogy újabb eszméket tudunk a magunkénak tekinteni, hogy tágul látókörünk. Aki kizár, azmagát zárja el. Ha vezető beosztásban van, lelke rajta, még hány embert zár be és el az információ elől.
Ha nem fejlődünk, gyermekeink látják kárát.
Szomorú.

Íme, a "nagy tett", amiért büszke lehet az ember magára. Nagyon hasonlít ez, másfajta vezetői stílusra is, ami megszokott a modern és a régebbi korokra is: ha nem bégetsz velünk együtt, csakis ellenség lehetsz.:) Ilyen helyen fejlődés vagy tolerancia nem lehetséges.Ahol kizárnak egy elemet, ott nincs egység, Ahol nincs egység, ott nem lehet valódi szeretet. Szeretet a szabadságban van , nem a szabadosságban és zártságokban.
"Kedves Listatagok!

Az utóbbi hetekben a Kismamaklub levelező listáján kialakult, indulatokat szító viták nyomán az Életfa Családsegítő Egyesület szükségesnek tartja mindenki szíves tudomására hozni a következőket:

  • A levelező listát és a Kismamaklubot is az Életfa Családesegítő Egyesület (a továbbiakban ÉCSE) működteti, így a vezetőség által hozott döntések a kismamák közösségére is érvényesek.
  • A listához való csatlakozáskor minden új tag megkapja az ezzel járó szabályzatot, amelyet kizárólag a jobb és zökkenőmentesebb működés érdekében hoztunk létre. Elengedhetetlen, hogy az új tag megismerje és elfogadja ennek tartalmát, a továbbiakban pedig ennek szellemiségében fejtse ki tevékenységét a listán,
  • Az ÉCSE azért jött létre, hogy támogassa a családokat életük mindent szakaszában, és ez fokozottan érvényes a babavárás, gyermekágyi időszak, valamint a csecsemőgondozás időtartamára is, továbbá azon igyekszünk, hogy megerősítsük a szülőket anyai/apai szerepükben. Támogatjuk a kötődő nevelést, az UNICEF és a WHO ajánlásai alapján meghatározott szoptatási időszakot, továbbá azt az elvet, amely szerint a csecsemőnek és kisgyermeknek elsősorban szeretetre és a szülei közelségére van szüksége biztonságérzetének kialakulásához és az egészséges személyiségfejlődéshez.
  • Elfogadjuk, ha valaki a miénktől némiképpen eltérő elveket hirdet, amennyiben azt kellő tisztelettel és az erőszakos térítés szándéka nélkül teszi, de nem fogadjuk el sem a kioktató hangnemet, sem pedig azt, ha valaki önmagát kizárólagos szakértőnek kiáltja ki egy adott témában, ezzel megsértve klubtársait.
  • Nem fogadjuk el, ha valaki a mieinkkel homlokegyenest ellenkező elveket hirdet. Úgy gondoljuk, ezeknek az érveknek nem ebben a közösségben van a helyük, ezért tisztelettel kérjük mindazokat, akik ebben érintve érzik magukat, hogy keressenek maguknak olyan közösséget, ahol bátran hirdethetik elveiket. 


Köszönjük a megértést, a tagok türelmét, bizalmát, kitartását, amelyhez igazodva mi is következetesen kitartunk elveink és tagjaink mellett!


Aláírják:
D.I,
Sz K 
S BTovábbá a listatagok tudomására hozzuk, hogy Jó Violettát kizárjuk a listáról. A kizárást két okkal magyarázzuk.

1. A szabályzattal ellentétben és többszöri felszólítás ellenére is a klubtagokkal szemben lekezelő, illetve kioktató hangnemet enged meg magának, és
2. olyan elveket, nézeteket kelt és hirdet, amik összegyeztethetetlenek az egyesület által képviselt értékekkel."
Béke poraira! Legyilkoltunk még egy lehetőséget a tapasztalásra.

(Mivel teljesen mindegy a polgári név, mert a Szón és Értelmen van a hangsúly, kérésre csak a nevek kezdőbetűit hagytam fent- így nem kell a szem a személyen megakadjon. Úgyis a mondandó a fontos).
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése