2011. szeptember 27., kedd

Ellentétes szemléletek fejlődéshez vezetnek

Már írtam pár alkalommal arról, hogy a bulvárasztrológia és a sorsfeltáró asztrológia között nincsenek megfelelések. Előbbi arról szól, hogy hogyan lehet a sorsot kicselezni, utóbbi, hogyan lehet úgy beteljesíteni, hogy minél kevesebb legyen a súrlódás. Vagyis az ember szenvdése. A szenvedés abból fakad, hogy az ember ellenáll a egyetemes törvnyszerűségeknek .Meg kell nyílvánuljon azember életében minden őselv és ez nem mindig kényelmes az ember számára. Ezért próbálja elkerülni.

Vannak vehemens üldőzői az asztrológiának, sokszor  iskolázott emberek szájából. Persze, ha lenne fogalmuk a sorsfeltáró asztrológia nagyszerűségéről, más lenne a meglátásuk. Tapasztalatom, hogy olyanokkritizálják a legjobban, akik sose bele se merültek. Hát így nem is lehet valamiről írni komolyan, nem lehet állást foglalni.

Meglátásom, hogy amikor sorsról beszélünk és emberi rendeltetésről, küldetésről, akkor egészen mindegy, hogy valaki mennyire iskolázott. Sorsa mindenkinek egyformán van és azt be kell tőlteni. Abban senki se szabad, hogy a sorsát kerülgesse, csakis abban szabad, hogy azt önként teljesíti be, vagy kénytelen kelletlen, mert életében nehézségek érik, sérülések, betegségek , stb.

A sorsfeltáró asztrológia azt tudja megmutatni, hogy az embernek hol vannak, milyen életterületen feladatai. Szenvedései mely életfeladat vagy rendeltetéskerülgetés miatt álnak be. A többi az emberen  áll.

Tehát ártani abszolut nem tud ártani az asztrológia, ha értelmezésre van használva.De másképp se. Mivel csak a szimbolikákat olvassa ki abból, amivel születtünk. Azt nem lehet letagadni, hogy mindenki születik, azt se, hogy sors van. Mindenkinek ugyanúgy.

Nagyon jól érthetően ír erről a kortárs pszihiáterek és írók: Thorwald Dethlefsen és Ruediger Dahlke is. De megtaláljuk értelmesen bemutatva az asztrológiát Hamvas Bélánál is,C.G Jungnál is. Ugyanúgy mint a metafizikai életszemléletet. A helyesen felhasznált asztrológia  metafizikai alapokkal számol.

Nézzük hogyan ír Thorwald Dethlefsen:
"Az asztrológiai tanácsadásnak az a feladata, hogy az ember tudomására hozza, milyen "tantervvel" született a világra, s megmagyarázza neki  azokat a príncipiumokat, amelyekkel szembesülnie kell."
"Minden esemény csak tartalmának formai kifejeződése.A születés formai esemény, amely egy meghatározott időkvalitásban manifesztálódik, s egy tartalmat reprezentál."
"A születéssel nem egy "tiszta lap"jön a világra, azaz egy tiszta, szűzies lélek, ahogyan a gyermeket elképzeljük, akit tartalmilag csak születése pillanata határoz meg."
" Túlságosan gyakran megfeledkezünk arról, hogy amit valóban megismerünk, azt megtanuljuk szeretni is. A gyűlőlet mindig azt jelenti, hogy aki gyűlől, nem ismeri gyűlőlete tárgyát."

Például így uszította az asztrológiára gyűlőletét egyik- saját elmondása szerint- magasan iskolázott személy:

"Ti mit kepzeltek magatokrol, hogy olyan primitivek, tajekozatlanok vagytok, mint az Australopithecus, de azert van merszetek kifigurazni a kismamaklubos, ertelmes, iskolazott, tanult es foleg joszandeku embereket?? Ezt tartjatok ertelmes vitanak, hogy bardolatlanul rohogtok a joszandeku embereken azon a pszichotikus forumotokon? Meg a magyar helyesirasrol sincsenek elemi ismereteitek, de kioktatni akartok agyrem elmeletekrol? Elmeorvosi kezelesre szorultok, es tanacsokat mertek osztogatni tapasztalatlan anyaknak? Az a logikatlan, amit ti kepviseltek, egyik leveletekben amellett kardoskodtok veresszajuan, hogy a gyermek csaladi korben nevelkedjen, utana meg kiderul, hogy a csaladi kor az ugy nez ki, hogy rideg legkorben sir a gyerek kedvere, mert fegyelmezes alatt van. Undoritoak vagytok, egyszeruen. Kedvem lenne cikket irni rolatok minden kolozsvari ujsagba, hogy ovakodjanak toletek. Ezt posztoljad az idiota blogodon es a forumotokon, ugysem olvassa senki, aki beszamithato.
drd. Andras Zs., aki tanult, muvelodott szemet modon vagy 20 evet, ellentetben veletek ..."
Kedvs Felháborodó! Teljesen fölösleges így haragudni, mert ha tudná mit mond, nem beszélne így. Képzelje el, hogy saját szakmájában, amiben doktorált, valaki laikus elkezd érvelni és magának kikérni- anélkül , hogy lenne fogalma róla -hogy az ön által képviselt tudás semmit nem ér, primitiv. Illető persze sosem mélyedt el az adott ismeretanyagban...
És akkor még csak nem is lehet a kettőt egy lapon emlegetni. Hányan voltak és vannak , az idők folyamán tudó emberek egyetemek nélkül , akiknek a tanácsai felszabadítólag hatottak és milyen ijesztő, amikor sokszor a legtöbb iskolai tudással se tudunk az életben boldogok lennei és felszabadultak. Milyen rossz az, ha elönt a gyülőlet is például..
A meg nem értésből fakad a legtöbb baj, úgy látszik.
.


6 megjegyzés:

  1. Úgy látom az asztrológiát, mint tudományt, itt nem gyűlöli senki. történetesen tudok a kismamák körében keltett feszültségről, gyűlölete (sztem inkább felháborodása) inkább annak tudható be, hogy gúnyolódtál minden kismamával, aki nem ugyanúgy gondolkodik, mint te (és Viola).

    VálaszTörlés
  2. Abszolut nem volt gúnyolódás, mivel azzal számolok, hogy az élet sem gúnyolódásból veszi el tőlünk sokszor a legszeretetteb valaminket.
    De annyira nehéz úgy élni, hogy ne tőrjőn benne az ember össze és annyira nehéz éberen élni, hogy humor nélkül el se lenne viselhető.

    Ugyanúgy gúnynak lehet beállítani mindent, amit az ember mond abból fakadóan, hogy valami szemlélet neki új , vagy zsigerből lenézi.

    Lásd azt a levelet, amit feltettem . Az illetőnek abszolut semmit nem írtam, tehát nem volt amire reagálnia. Csakis saját felháborodására reagált.
    Közösségi oldalon, mindenki leírja, amit lát. A megnézéshez,elolvasáshoz egyéni döntés és igény kell. Vagy kitörlöm elolvasatlanul, vagy elolvasom. de az már a saját döntésem és nem ítélehetm el ezért, azt, aki írta.

    Van, aki józanabbul gondolkodik és azt látja meg abban, hogy levele más fórumon is megjelent, hogy vizsgálandó anyag lett ott, azon a fórumon. Képzeld, van aki vállalja önmagát. S védekezési vagy magyarázati lehetősége is van,mert csak beregisztrál. Ennyi.
    Nem csinál belőle önérzeti problémát, mert saját magát nem tekinti értéktelennek vagy gerinctelennek, aki ne tudná értelmesen alátámasztani érveit.

    az a gúnAolódás, amikor nem is értjük, amit kritizálunk, csak félünk tőle, vagy idegesít és méltatjuk hirtelen, dühösen.

    Én szívesen elolvasom bárki alátámasztását abban, hogy meglátásaim miért lennének hibásak.Egészen biztos, hogy nem fog se a hajam égnek állni, se nem esek hátra, csak legfeljebb nem értek egyet és azt is alátámasztom.

    Hogy minek ennyi hűhó semmiért?

    Én ez szerint mérek.

    VálaszTörlés
  3. Mindig csak ugyanazon értékrend és felelősség szerint tudok válaszolni és kérdezni. Azt mondják: ezt tetted.... Igen. És te mit tettél? Ezt tudom válaszolni. Én tudom mit miért mondtam. Te tudod? Mond el nekem is. Egyet kell értsek veled mindenáron? Nem. Te se kell egyet érts velem. Ne is olvasd el , amit írok, ha nem érdekel. Ne is gyere a fórumomra, blogomra, sehova. Hiszen nem érdekel. akkor minek pazarold az idődet. De ezt én mondjam meg neked??

    Ennyi.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Linda!
    A levél, amelyben minket metafizikusokat leaustrálopitekuszoz ez a jószándékú, művelt nőszemély, mondjuk ki megvadult hárpia :D , sajnos nem írtad meg nekem levélben, hogy kiről van szó, de én nem maradhattam nyugton, míg ki nem derítem, így a kismama listát újra és újra átnézve, megtalálhattam az András család nevű Zs kezdőbetűjű keresztnévvel rendelkező DRD-t! Drd. András Zselyke hungarológiai iskolát végzett, egyetemi tanárnőt, akitől én az Életfa Családsegítő Egyesület kolozsvári-kismama levelező listára való regisztrálásom után azt a Dénes Mária, Tövissi Enikő és Csüdöm Melinda ovikezdés témában írt meglátásaira való megjegyzést olvashattam, hogy a kismama listán kezd sok lenni az 1 négyzetméterre jutó asztrológus… Az egy dolog, hogy gonoszul szemtelen volt ez a megjegyzése, de az nekem speciel még ijesztőbb, hogy egy ilyen gyakorlatilag értelmezhetetlen, kijelentést írt le ez a nagy magyar nyelvész (?) hölgy :D
    Továbbá, hát tőle biztos, hogy tájékozottabb volt az ausztrálopitekusz és messze jószándékúbb :D

    VálaszTörlés
  5. András Zselyke nyelvet és emberséget tanulhatna az ausztrálopitekusztól.

    VálaszTörlés
  6. András Zselyke 1978. 06. 14-én született. A képletét megnéztem, és láthattam, hogy a Rák Napjával együtt áll a Rák Lilithje. Ami azt jelenti, hogy neki bizony igen erős és szélsőséges ellenérzési, iszonyodásai vannak a családi egységgel szemben, gyermekeivel, gyermekei apjával szemben (Rák karma). és tudat alatt igencsak irritálja a nyílt és korrekt harci magatartás is (Kos karma).

    VálaszTörlés