2011. szeptember 29., csütörtök

Ezt tényleg csak humorral lehet....

Asztrológiát ismerve és metafizikai alapon gondolkodva, gyakran ütközök az "erőszakos igazság" fogalmával. De úgy, hogy ezért , nem tudom milyen alapon ( mert akkor Ők , akik engem vádolnak, kinek hiszik magukat, ugye), megfojtanának, kitekernék a nyakam, és ki tudja mi minden jut eszükbe. Még olyan "szépet " is hallottam  Jóisten-hívő nőtől is, hogy :"Mi a f...szt képzelnek ezek"? Nem tudom, a Jóistennek tetszik ha a nemi szervét emlegetik, minden mondatban?

Amikor egyes tagok, azt a kérdést teszik fel, hogy "kinek hisszük mi magunkat", ez úgy folytatódik, hogy "netalán Jóistennek".



Nekem nem a jóisten, hanem az igazság témája jut erről eszembe.

Miért nem tudhatom az igazságot máshoz képest jobban? És miért kell ezért rám haragudni? Érdekes téma. Vagy, ha tudom is esetleg, ne erőltessem. Hmm.

Tehát a kérdés az: az igazságot lehet erőltetni? Vagy az igazság el nem fogadása váltja ki azt az ellenállást, amit tévesen erőltetésnek hisznek? Vagy: ha el akarom fogadni az igazságot, akkor nem kéne előszőr megvizsgáljam, hogy vajon tényleg igazat mond a másik, vagy nem? Ránk volt kezdettől fogva, hogy ha asztrológia, az csakis marhaság lehet.

Egyáltalán lehet az igazságot kiforgatni (nem forgatni- mert azt tudom, hogy lehet)?

Van olyan a Nagy Létezésben, hogy az igazságot meg kell alkotni, vagy eredendően már Van? S ha eredendően van igazság (isteni igazság), akkor azt látva , nem kötelessége az embernek amellett kiállni? Ez, erőszak lenne?

Létezhet-e "minden relatív", ha van igazság (Ige), amihez mérni lehet?

Vajon miért nem teszi fel magának az ember ezt a kérdést, mielőtt ítélne.

Haragszanak rám, hogy elemeznivaló anyagnak tettem fel egy-két levelet.

Lehet valakire haragudni azért, mert keresi az igazságot? Humorral ? Ne vicceljünk.

Jézustól engedélyt kellett kérni, hogy az általa elmondottakat bárhol feldolgozzák? Kell a papoktól engedélyt kérni, hogy a bibliába levő szövegeket bárhol és bárki által elemezni lehessen?

Ha igazat tartalmaznak azok a levelek, amiket én feltettem, megállják a próbát, akkor miért kell ettől félnie annak, aki írta?

Elképesztő az emberi butaság!!! Egeket renget. :)

Meglehet a Jóisten is nevet egy nagyot!

3 megjegyzés:

  1. Amikor egyes tagok, azt a kérdést teszik fel, hogy "kinek hisszük mi magunkat", ez úgy folytatódik, hogy "netalán Jóistennek".

    És milyen közel járnak az igazsághoz, de nem úgy ahogy ők értik, hogy ez felsőbbrendűséget, hatalmat jelentene. Az, hogy az ember érti a Rendet, tudja az Igazságot, teremti az életét - igen ezek mind Isteni foglalatosságok :))

    VálaszTörlés
  2. És azt sem tudják, hogy aki Igazat szól(Igét hirdet), mindenki Isten.
    Enikő

    VálaszTörlés
  3. Olvastam dr. vagy drd. Andras Zselyke (tok mindegy) levelet. Micsoda egy primitiv no! Micsoda megfogalmazas es duhkitores. Ez aztan. El merem kepzelni, hogy kezeli a valodi konfliktusait: tor-zuz, kapalozik, majd sirogorcsben alszik el.
    Szerintem hagyjon fel a drd. mestersegevel es menjen el meszarosnak, minimum, ahol pufolhet, vaghat kedvere es jol is erezheti magat benne.

    Ha en helyedben lennek, mar reg elkuldtem volna a picsaba. (bocs, de az ilyennek csak igy lehet, nem erdemes az ilyenekkel diplomatikusnak lenni).

    VálaszTörlés