2010. január 24., vasárnap

Gyermeknevelés


Kahlil Gibran: A proféta


Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok.

Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem a tegnapban meg nem reked.
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása;
Mert Ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan.


GYERMEKBETEGSÉGEK ÉRTELMEZÉSE OK-OKOZATI SZEMPONTBÓL ( a teljesség igénye nélkül)


Más szóval: a Lélek nyelve a betegség vagy Nincs külső ellenség , csak belső

Hűlés, Nátha:


Ez az egyik leggyakoribb gyermekbetegség. Minden gyermek egyszer - kétszer átesik rajta, szerintem nem is jelent problémát, ha nem gyakori, és nincsenek szövődményei. Az egyszerű meghűlést NEM KELL KEZELNI, akkor sem, ha az orvosok azzal ijesztgetnek, hogy szövődményei lehetnek, ha nem előzzük meg azokat. Ha a gyermeknek semmiféle gyógyszert nem adunk ilyenkor, akkor az imunrendszere erősödik, és információt kap a fizikai világból. Minden hülés max 7 napig szokott tartani, ezt ki kell várni. Ha a gyermek nem akar enni, nem kell erőltetni, ez normális reakciója a szervezetnek.
Ha a meghűlés gyakori, a gyermek egyikből a másikba esik, akkor a következőkre gondolhatunk:
- az anya gyakran idegeskedik, gondolatban támadja a gyermeket vagy a férjét
- a gyermeket összevissza kezeli antibiotikumokkal.

Tüdőgyulladás:

A tüdőgyulladás már a meghűlés szövődményének tekinthető, az ikrekhez tartozó betegség. Arra utal, hogy az anya sokat hazudik magának és másoknak, a gyermek fele is farcs információt továbbit. Mindezt erőszakosan teszi (a gyuladás mint olyan mindig a marshoz tartozik, ezért jár lázzal, kipirosodással, fájdalommal).

Allergia:

Ma már sokféle allergia megjenik a gyermekeknél, ami az anya tudattalatti ellenkezését mutatja valamivel szemben. Leggyakrabban a Sorsot, Istent támadja, tudatlanságból, félelemből. Ellenségképzetei vannak és áldozatnak tekinti magát. A bőrön megjelenő kiütések a szaturnusz és vénusz hatáskörébe tartoznak, az asztma ikrekhez. Az anya nem akarja felvállalni a harcot. Gyakori eset például, hogy egy nagyszülő jelenléte (főleg az anya felőli nagymama) hozza a kiütéseket, és amikor a nagymama hazamegy, a kiütések elmúlnak. Ilyenkor az anya nem mer szembeszállni a saját anyjával, de magában ellenkezik. Az ellenkezése gyakran jógos, mert a nagymamák nem kell felelősséget vállaljanak az unokájukért, s ezért sok mindent megengednek neki. Ha a szülő nem erélyes, akkor az "ügyes" nagymama egy hét alatt teljesen felborithatja a család egyensúlyát, a gyermek lebetegedhet.

Hasmenés:

Információfeldolgozási képtelenség. Elhárítása mindannak, amivel találkozik az anya és azt fel kéne dolgozni. Az emésztőrendszer nem asszimilálja a belekben a tápanyagot.Ennek is belső félelem, szorongás az alapja.

Székrekedés:

Hasmenés ellentéte. Nem akar elengedni semmit, mindent megtart, akkor is, ha már nem ér vele semmit. Nem tudja elfogadni, hogy az élet változás. Emésztünk, feldolgozunk, szűrűnk. Ami helyes és táplál, azt tartjuk, ami nem kiűrítjük. Görcsös szorulás, szorítás, el nem engedés.

Gyermekkori sérülések

1. Bokaficam, súlyosabb esetben boka és lábszártörés - az anya irányváltoztatási képtelenségét, vagy másik végletben a folytonos irányváltoztatását jelenti.
Általában a csonttöréseket a szaturnusz - mars együtthatásával kell értelmezni, amikor egy agresszió, erőszakos lendület, nyers erő hirtelen lefékeződik. Vagyis felelőtlen lendületről van szó. A boka és lábszár, lévén a vizöntőhöz tartoznak, a mentális irányváltással függnek össze. Ha rossz úton járunk, megüthetjük a bokánkat. Ha a gyermeknek sérül a bokája, az anya jár rossz úton. Például bizonyos dologban már rég irányt kellett volna váltson, de ő erőlteti a régi, megszokott gondolkodást, tevékenységet.
2. Sarokcsont - a sarok sérülése azt mutatja, hogy az anya nem akar a sarkára állni bizonyos helyzetben, vagyis nem következetes, nem harcol az igazságért, hamis békéket köt, kerüli a vitát, nem vállal felelősséget.
3. Lábfej - halakhoz kötődik, tehát az "elszédültséggel" függ össze, amikor az ember nem a földön jár, hanem az egekbe - vagyis nincs valós alapja gondolatmenetének, tevékenységének.
4. Térd - a bakhoz kötött, általában a sors elfogadásával (térdet - hajtással a sors előtt) függ össze. Ha a gyermek térde sérülékeny, az anya nem akarja sorsát elfogadni és azért felelősséget vállalni.
5. Combok és csipő - nyilashoz tartoznak, az anya nyiltságával, nyitási képességével függ össze, illetve a szélhámoskodással, rossz hittel, hiszékenységgel, ugyanakkor a rossz értékitélettel, túlzott kritikával vagy naivsággal.
6. Hátgerinc - a deréki szakasz a mérleggel függ össze, igy a belső egyensúllyal, párkapcsolattal, a háti rész az oroszlánhoz kötött, és ilyenkor az anya hatalmi ambicióira vagy túlzott megalázkodására kell gondolni.
7. Bordák - szintén az oroszlánhoz, de az ikrekhez is tartoznak. Kommunikációs félelem, szorongás, meghúnyászkodás tartozik ide.
8. Karok, kezek: azt tükrözik, hogy az anya hogyan kezeli a saját életét. A kézfej a szűzhöz tartozik (kultusz), a karok az ikrekhez (kommunikáció, logika vagy felületesség), a vállak meg azt tükrözik, hogy az anya túl sokat vagy semmit sem akar felvállalni.
9. A nyak a nyakassággal (bika, túlzott ragaszkodás, biztonságvágy) függ össze, a fej a kossal - általános agresszió, agresszivitás, dolgok erőltetése.


Az anya és a gyermek asztrogramjából is kiderithető, milyen életterületeken, és hogyan nyilvánul meg a mars, és milyen balesethajlamokra predesztinál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése