2011. február 20., vasárnap

MAI NAPI GONDOLAT

Milyen érdekes, hogy amikor a férfi a nővel szeretkezik, valósággal beleesik, belezuhan a nőbe, míg a nő szeretkezés közben nemcsak befogadja a férfit, hanem megújulva , önmagán keresztül új lényt alkot. Mennyivel több teremtési képességgel rendelkezik a nő, milyen fontos mozzanat ez, hogy látni lehessen mi a szeretet. Hogy látni lehessen, hogy a szeretet az az ősi képesség és egyben alapelv, ami mindent kibír, mindent át képes minősíteni, mindent el bír nyelni és újjá tud szület(ett)ni.

A férfi a nőn keresztül öleli magához és olvad egybe az isteni minőségge(t)l, a nő a férfin keresztül köt és old. Egységet bont és egységet alkot. Ő a férfin keresztül odaadja magát, megnyílik az új létrehozása érdekében.

Vajon hány embernek jut eszébe , hogy a legelemibb , legelső, legfontosabb lét és életmozzanat a szexualitás? Hogy fontosabb mint az étkezés is, hiszen ez a primér feltőltődési aktus. A kiegyenlítődéshez szükséges legfontosabb mozzanat. Az éltető és életalkotó yin és yang energiaminőségek egymásba hatolása és egymásból való táplálkozása, hogy mindenik személyes képviselője ( a férfi és a nő) megélhessék az egységet, ahonnan kiszakadtak.

Ha ezen a nivón az emberek nem viszonyulnak megfelelően önmagukhoz és egymáshoz, semmi egyéb terület sem adhatja meg azt szellemi-lelki-testi kielégülést, ami a boldogsághoz , az életörömhöz kell. Ahhoz az életörömhöz, ami nincs feltételhez kötve. Egyetlen hely, ahol létrejöhet az egység zavartalan és normális megtörténte.

Ennek az aktusnak semmi köze ahhoz, mi volt az ebéd, van-e vagy nincs munkahely, esik az eső vagy nem. Ez az aktus nincs anyagi és agyi spekulációkhoz kötve eredendően. Önmagából való önmagával együtt akarni levés ősi késztetése.

Az egyedüli függvénye az embernek a másik nemmel való kapcsolata és azon keresztül való Létezéstől való függés, úgy, hogy beismeri az ember, hogy ez a függőség nem korlát, hanem felszabadulás, energiával való feltőltődés.

Ha ez az aktus rendben van meg- és átélve, akkor jobban esik az ebéd, még ha csak alma is van, megnő az életkedv, több a türelem.

Ha rendben van. Ha felelősséggel és helyes értéktudattal, ha szabadon, ha rendeltetésszerűen, ha ..... ,van művelve. Innen borul minden, ha nincs renben.Ha az Ember szexualitásának felfogásában össze van zavarva, teljes élete felborul. Önmagáról alkotott képe összezavarodik.(Itt nem az egoról van szó, hanem a teljes emberi lényről)

Mai állás szerint elég keveseknek sikerül normálisan viszonyulni a szexualitáshoz.
Amíg nem számolunk a Lilithnek nevezett őserő létezésével nem is lehet másként. Nem tudjuk magunkat rendesen értékelni,látni. Feltételekhez kötjük érzelmeinket, arra nem is gondolunk, hogy az az őshely, az az ős mentál állapot, az az ősi magatartás, ami a szexualitásban megmutatkozik, egy gyökérmozzanat. Itt még csak indíttatás van a kiegészülésre. Nem lehet ezt a zsigerből jővő indíttatást semmiféle ember alkotta feltételekhez kötni. Ennek meg kell történnie, szépítéssel vagy anélkül. Mivel a Lét természete.

De lehet ezt a gyökérből eredő ősmozzanatot helyesen értelmezni és felfogni vagy lehet nem helyesen értelmezni és nem jól felfogni.

Itt kezdődik az Ember baja. A gyökérből elindul a vágy , a sóvárgás és hogy mi lesz belőle: értelmes szeretet vagy düh, gyűlőlet,hatalomvágy, korrupció, érzelgősség, stb, az már az ember hozzáállásán múlik. Egy Erőből jön és változhat sokféle erővé.
Mint látszik, egy helyes út van: az értelmes szeretet útja és rengeteg részleges, zavaros út.

Ki hinné, hogy mindez a sok zavar világossá tehető azzal és az által, hogy megérti az Ember a szexualitás valódi értelmét és eredeti rendeltetését, forrását?

4 megjegyzés:

  1. Én is mindig azt mondtam, a hálószoba, azon belül is az ágy a legbiztosabb "földrengésjelző". Ha ott baj van (és most baj alatt azt értem, amikor a közeledés alapja nem a szeretet), akkor mindenütt baj van.

    (Félrehordások: Nálad metál állapotot olvastam, magam mindenütt vaj van-t írtam :D)

    VálaszTörlés
  2. Én örülök neki, amikor sikerül egyben lenni veled (is). Egyet érteni. :))
    Azt hiszem, nem tévedtem nagyot, amikor mondtam, hogy lehet neked nem kell annyira (megint) horoszkóp, mert a realizáláson kell most neked dolgozni és ehhez az kell, hogy amit a hori mutat, ahhoz jó infókat szerezni.

    De , végül is, te tudod/érzed jobban. :)

    VálaszTörlés
  3. Ja, hát a hori is info, mint térkép, csak én úgy értem, hogy az értelmezéseket a karmikus pontokhoz.
    De tudom, hogy érted...

    Ha bármiben még segíthetek....vagyok .)

    VálaszTörlés