2020. január 8., szerda

Az éberség folyamatos fenntartása

Az éberség folyamatos fenntartása örök munka. Mindig a jó kalkulusokat kell elvégezni, hogy megmaradjon. Mindig a képet kell tisztítani a homálytól, maszattól, a kellő műveleteket , redukciókat elvégezni. a bonyolultságot az egyszerűség fényében helyreigazítani.
Milyen elvárások lehetnek, miért, meddig, honnan? A mértéket megkeresni napi szintű elvárás.

Van egy szép gondolat-, állítólag Buddhától. Mindegy is, mert az igazságtartalma a lényege valaminek nem az, hogy kinek a tudata hozta le a káoszból, ki hámozta ki a gubancból. Oroszlán feladatkör ez a cím és rang és személyiség-elsőbbség fontosság.

A kútról szól. Nem a kút megy a szomjashoz, hanem a szomjas a kúthoz.

Ez így rendben is van. Bizonyos, hogy nem a forrás fog mozogni a szomjas élőlényhez, mert nem a forrás rendeltetése a mozgás. Forrást mondok, mert az eredeti jelentés és kép alapján kevesebb a veszélye az eltévelyedésnek. Ásott kút, emberi mű. A forrás kialakul, mozgása van, de nem olyan összetett, mint az állati vagy emberi lénynek.

Szóval igaz ez a kép. Mármint, hogy az összetett mozgású megy el a forráshoz. Amikor épp ez a helyzet. Viszont sok esetben a lustaság, a közöny vagy egyéb önáltatás is a szájára veszi ezt, ebbe kapaszkodik. Főleg az egóval kapcsolatos karma. Főleg a büszkeség és a kevélység kuszasága vonzza erősen magához ezt, mikor magát kútnak véli és nem szomjasnak.Amikor önmagában a kutat (a forrást) és a szomjast két külön entitásnak számolja.Amikor saját személyét hol forrásnak , hol meg szomjasnak tartja és a kettőt képtelen egységbe vonni. Valamiért nem megy.

Ugyanolyan zavart hoz az is, amikor zavaros forrásból iszik valaki (elsősorban sajátjából) , vagy pedig már egy magasabb ásványtartalmú vizet képtelen feldolgozni. Számára az olyan művelet, mellyel nem bír megkűzdeni. Nincs hozzá felkészülve vagy le van gyengülve.
A kép. A kép az mindig sokkal jobban szemléltet. Nem kimondottan a festett képekre gondolok. Példabeszéd, humor is képeket fest.

Képekből sokkal jobban tanul az ember, miközben elkerülhetetlen, hogy a képpel való találkozás közben ne találkozna saját zavarával, saját félrebeszélésével, A szembesülés nem annyira fájdalmas, de pont olyan szigorú. A humor enyhít az élén.

Nem minden esetben és helyzetben elég . Baráti viszonyban bár kíméletlenül kifejezi a hibát, a javítanivalót, nem kötelez annyira a kijavításra, mint házastársi viszonyban. Ott kegyetlen az elvárás, hiszen az ,az egyetlen hely, ahol egymásnak és saját magának az ember forrás is és szomjúzó is.
Ha túlságosan belemerül az ember a kútságba és azt képzeli, csak a másik lehet szomjas, hát járuljon ő inni, az kemény önáltatás. Ugyanúgy az is az, amikor elvárja , hogy a forrás mozduljon és itassa meg őt.

Kár a karmára fogni, amögé bújni. A karma nem büntetés, hanem feladat. A feladat marad, nem áll bosszút. A forrás kiszárad, a kút kiszáradhat ugyanúgy, ahogy a szomjas is.Milyen esetben nem szárad ki?

Ha az örökben állva , látja a rendeltetését és aszerint számolva mozgásban marad. Egymásra talál.
Ami betőlti rendeltetését, a folyamatos odaadásban aktívan részt vesz, arra igaz az, hogy minél többet ad annál több ömlik bele.
https://www.facebook.com/groups/471479129638889/
Érthető a kép?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése